404 fejl

Hvad er 404 fejl?

En 404-fejl opstår, når man forsøger at tilgå en fil på et websted, som ikke eksisterer. I et sådant tilfælde returnerer serveren som hjemmesiden befinder sig på altså en statuskode 404 i dets “header response” til browseren.

Er der sat en 404-side op på websitet vil den besøgende, der har tilgået en 404-side blive præsenteret for denne. Hvis ikke vil brugeren typisk blot blive præsenteret for en autogenereret fejlside fra systemet, som ofte hverken ikke er særlig brugervenlig.

Har du opsat en 404-side på dit website?

Er du ikke sikker på, om du har opsat en 404-side på dit website, vil vi anbefale, at du hurtigst muligt finder ud af dette. Dette kan du lynhurtigt tjekke ved at skrive dit domæne ind i adressebaren efterfulgt af en masse tilfældige bogstaver/tal som f.eks. https://eksempel.dk/njasdapbasindas.

Da denne fil (formentlig) ikke eksisterer på dit webhotel, vil du blive sendt over på 404-siden for dit website.

Tips og tricks til opsætning af din 404-side

Generelt set er der visse ting, man kan gøre for at optimere sin 404-side. Det primære formål med at optimere 404-siden bør være at forsøge at holde brugeren på sin hjemmeside, da den første indskydelse hos mange besøgende, der tilgår en 404-side blot vil være at gå ud af hjemmesiden igen.

Tiltag du kan implementere for at holde besøgende på hjemmesiden:

  • Sørg for at navigationsmenuen er synlig.
  • Lav en overskrift og en kort tekst der kort informerer besøgende om at siden de har forsøgt at tilgå desværre ikke eksisterer (PÅ DANSK!).
  • Er ud fra adressen muligt at opfange hvad brugeren har forsøgt at tilgå bør der opsættes redirects fra 404-siden over til den side som brugeren har forsøgt at tilgå.
  • Tilføj gerne et sjovt/opmærksomhedsvækkende billede som gør at besøgende husker din hjemmeside.
  • Indsæt søgefelt og knap tilbage til forsiden.
  • Er det på en webshop kan du evt. indsætte shoppens 10-20 mest populære produkter.

Det vigtigste, når en besøgende støder på en 404-side på dit website er egentlig blot, at der findes et hav af muligheder for at gå videre over til en anden side på hjemmesiden.

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op