BERT

Hvad er BERT?

BERT er navnet på en algoritme i Google, som blev indført i år 2019. BERT står for ”Bidirectional Encoder Representations from Transformers” og er en netværksbaseret teknik udviklet med henblik på at forstå brugernes søgninger bedre, end det tidligere har været muligt.

BERT fokuserer på content og tillader søgemaskinen, Google, bedre at forstå betydning og sammenhængen af sætninger og dermed kunne give bedre søgeresultater til brugeren.

Google har meldt ud, at BERT vil påvirke op til omkring 10% af søgeresultaterne, og de mener selv, det er den vigtigste opdatering i 5 år siden RankBrain.

Eksempler på Google BERT

Nedenfor finder du et af Google egens eksempler på, forskellen fra før efter BERT kom til på søgningen “2019 brazil traveler to usa need a visa”

Som det ses på efter-billedet til højre, forstår Google bedre søgningen og leverer dermed et bedre resultat til brugeren. Dette er et godt eksempel på Google Bert i praksis!

Hvorfor BERT?

Googles mission er:

“Our mission is to organize the world’s information and make it universally accessible and useful.”

Og dermed at levere så relevante resultater for brugeren som muligt. Algoritmen BERT er blot endu et skridt i denne retning.

Når Google bedre kan forstå sammenhænge og kontekst, kan Google nemlig levere de rette resultater til deres brugere. Deres ultimative mål.

Hvornår blev BERT indført?

BERT-algoritmen blev annonceret ud af Google d. 24. oktober 2019 og blev senere hen i starten af december blev rullet ud i andre lande.

Google BERT er altså den dag i dag aktiv i Danmark.

Hvad betyder BERT for din SEO?

Google BERT er ikke som mange andre Google algoritmer, noget du skal frygte (som f.eks. Google Penguin og Panda).

Google BERT kan derimod hjælpe din side med at rangere, f.eks. hvis du har content på din side, som Google havde svært ved at forstå og dermed rangere, bliver det nu lettere for Google at forstå, som vil ende ud i bedre placeringer.

Vil du blive klogere på Google BERT, kan du læse mere på deres egen oprindelige udmelding ifm. lanceringen her.

Skal vi hjælpe dig med at rangere i søgemaskinerne? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os!

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op