Black Hat SEO

Hvad er Black Hat SEO?

Black Hat SEO er et begreb indenfor søgemaskineoptimering (SEO), hvor man benytter teknikker og strategier til SEO, som ikke holder sig inden for søgemaskinernes retningslinjer, men derimod er et brud på disse. Black Hat SEO er på den måde den diametrale modsætning til White Hat SEO.

Black Hat SEO er udelukkende med henblik på hurtigt at få bedre placeringer og ikke på brugeren (som White Hat SEO f.eks. har).

Black Hat SEO metoder benyttes, da det ofte virker hurtigere og kan virke mere effektivt – men på kort sigt. For på lang sigt, vil du risikere, at dine Black Hat teknikker “opdages”, som kan få fatale konsekvenser for din organiske tilstedeværelse. I værste tilfælde kan brugen af Black Hat SEO gøre, du bliver manuelt fjernet fra søgemaskinerne, som for mange virksomheder vil have stor økonomiske konsekvenser.

Hvilke teknikker er Black Hat SEO?

Black Hat SEO teknikker er teknikker, som går imod søgemaskinernes retningslinjer.

Eksempler på Black Hat SEO teknikker er f.eks.:

  • Keyword stuffing.
  • At købe sig til links.
  • Tekst udelukkende til søgemaskinerne, som er skjult for brugerne.
  • Kopieret indhold
  • Cloaking
  • Negativ SEO

Og mange flere.

Modsat White Hat SEO teknikker, som holder sig inden for søgemaskinernes retningslinjer som f.eks. modtagerorienteret og værdiskabende indhold, naturlige backlinks mv.

En mellemting mellem de to typer af SEO er Grey Hat SEO, hvor man bevæger sig på en hårfin grænse mellem White og Black Hat.

I tvivl om du holder dig inden for grænsen?

Er du i tvivl, om dine SEO teknikker (eller det, som nogen laver for dig) er Black Hat og måske på sigt vil resultere i straf fra søgemaskinerne og fald i placeringerne? Ring til os på tlf.  60 40 10 06, så hjælper vi dig med at vurdere, om du er på den rigtige eller den forkerte side af grænsen.

Selvom teknikkerne måske virker nu, er det risikabelt at benytte sig af Black Hat SEO. Det kan få fatale konsekvenser for din hjemmesider og dens rangering.

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op