Broken backlink (døde links)

Hvad er broken backlinks?

Broken backlinks, også kaldet døde links / brudte links, er indgående backlinks, som peger ind på en 404-side. Altså en side der ikke længere eksisterer.

Hvorfor broken backlinks er dårlige for din SEO

Broken backlinks er dårlig for din SEO, eftersom det betyder, at du går glip af den indgående linkværdi disse links ellers kunne have tilført dit domæne. Dette skyldes, at Google ikke tillægger linkværdi til links som peger på 404-sider. Men hvad kan du så gøre ved dette, hvis siden du har et backlink til rent faktisk ikke længere eksisterer, som f.eks. et udgået produkt?

Hvordan tilretter jeg broken backlinks til min hjemmeside?

Heldigvis er der noget at gøre ved broken backlinks ind til dit site. Først og fremmest skal du selvfølgelig have styr på hvilke URL’er på dit site, eventuelle broken backlinks til dit domæne peger på. For at finde ud af dette kræver det, at du har adgang til et tredjepartsværktøj som f.eks. ahrefs.

Heri er det muligt at få en liste over alle de URL’er på dit domæne, der er indgående broken backlinks til.

For at rette op på dette, og få værdien fra disse backlinks tilført dit domæne, kan du oprette 301 redirects fra URL’erne med broken backlinks, over til den tilsvarende nye side, eller en anden relateret side.

Har du f.eks. et broken backlink til siden www.eksempel.dk/produkt1, og er dette produkt udgået, men du har fået en nyere version på lager, nemlig www.eksempel.dk/produkt2, så kan du redirecte produkt 1 adressen over til produkt 2 adressen.

På denne måde vil du informere søgemaskinerne om at produkt 1 adressen er flyttet over på produkt 2 adressen, hvorfor søgemaskinerne vil videreføre den indgående linkværdi til produkt 1 adressen.

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op