Disavow

Hvad er Google Disavow tool?

Googles Disavow tool er et værktøj, som bruges igennem Google Search Console til at afvise udvalgte backlinks, der links til ens hjemmeside.

Årsagen til at man gerne vil afvise links gennem disavow toolet er oftest, at man har en formodning om, at bestemte backlinks kan have en negativ indvirkning på ens hjemmesides rangering i søgemaskinerne.

Det kan f.eks. være, man har været udsat for et link-angreb eller tidligere har gjort brug af Black hat SEO metoder til anskaffelse af backlinks, som har vist sig at påvirke ens hjemmesides rangering negativt.

Hvad betyder Disavow?

Disavow betyder at afvise ansvar og tilknytning.

Når man taler om at Disavow links, ligger det altså i ordet, at man ønsker at afvise ansvar og tilknytning til bestemte links, der peger ind på ens hjemmeside.

Hvilke links skal man Disavow?

Google Disavow tool skal kun bruges til at afvise links, som kan have en negativ indvirkning på ens hjemmesides rangering i søgemaskinerne. Når man afviser links direkte hos Google gennem deres Disavow tool, vil de valgte links ikke længere have indvirkning (god som dårlig) på ens resultater i Googles søgeresultater.

Det betyder også, at hvis du kommer til at afvise links, som påvirker din hjemmesides rangering i søgemaskinerne positivt, kan det have det omvendte af den ønskede effekt: at din hjemmeside falder i placering.

Du skal derfor kun afvise backlinks, som kan påvirke din rangering i søgemaskinerne negativt. Skadelige backlinks kan f.eks. være:

  • Links fra hackede hjemmesider
  • Links fra hjemmesider med stødende indhold eller indhold, du ikke vil associeres med
  • Links som er placeret med henblik på at lave negativ SEO til din hjemmeside.
  • Spam-links

Hvilke links man skal disavow, finder du ud af ved at gennemgå de backlinks, der peger ind til din hjemmeside. Disse finder du gennem værktøjerne: Google Search Console, Ahrefs, SEMRush m.fl.

Hvordan afviser man links med Google Disavow Tool?

Sådan afviser/disavower du backlinks gennem Google Disavow tool:

  1. Lav en liste med alle de backlinks/domæner der linker til din hjemmeside vha. Google Serach Console og evt. tredjeparts værktøjer som Ahrefs og lign.
  2. Gennemgå listen for skadelige backlinks.
  3. Lav en TXT fil indeholdende de domæner, du gerne vil disavow. F.eks gennem programmet: Notepad.
  4. Domænerne skal listes således: domain:example.com i filen:
  5. Upload filen gennem Disavow toolet i Google Search Console. Findes her: https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main

Du finder desuden Googles egen hjælp til afvisning af links her: https://support.google.com/webmasters/answer/2648487?hl=da

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op