FTP

Hvad er FTP?

FTP står for “File Transfer Protocol” og er en måde hvorpå, man kan overføre filer online. Indenfor internettet og computere findes der mange andre protokoller som disse, der hver især har deres formål. Når du eksempelvis tilgår en hjemmeside i din browser, benytter du HTTP protokollen.

IMAP og POP for eksempel er protokoller som benyttes af e-mail klienter til at sende og modtage e-mails.

FTP er en af de ældste protokoller, der stadig bruges i dag. En FTP server gør dig som bruger istand til at tilgå mapper og filer på en webserver. Dette er især brugbart, når man laver hjemmesider og skal redigere, de filer brugerne bliver præsenteret for, når de tilgår domænet der er tilknyttet webserveren. Er du blot almindelig internetbruger, får du formentlig aldrig brug for at benytte FTP.

Hvordan bruger man FTP?

Hvordan bruger man så FTP? Det gør man ved at installere en FTP klient på sin maskine. En af de mest kendte og populære på markedet er Filezilla. Efter man har installeret sin FTP klient kan man forbinde til sin webserver via FTP, og styre/redigere filerne på denne herigennem.

Hvad er en FTP server?

En FTP server er en maskine/computer, der har en FTP adresse og er lavet til, at modtage en FTP forbindelse fra en anden maskine.

Hvad er FTP client?

En FTP client er, som nævnt tidligere, et stykke software der gør det muligt at skabe forbindelse til en FTP server, for bagefter at kunne overføre og redigere filer mv. på en webserver.

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op