Google Penguin

Hvad er Google Penguin?

Google Penguin er en Google algoritme, som blev introduceret i april 2012, og havde (og har) til formål at fange sider, med tekstindhold af dårlig kvalitet, som er skrevet udelukkende med henblik på at “snyde” søgemaskinerne til gode placeringer og/eller sider, som manipulerer med link vha. black hat linkbuilding metoder.

Sider som blev fanget af Google Penguin grundet noget af ovenstående, blev fjernet fra deres topplaceringer i Google og fik en såkaldt Google Penguin Penalty. En “straf” fra Google, fanget vha. algoritmen.

Lige da algoritmen blev rullet ud i april 2012, blev mere end 3% af den engelsksprogede SERP påvirket. Den dag i dag er Google Penguin opdateringen blot en del af Google’s core algoritme.

Hvilke faktorer trigger Google Penguin update?

Der er, som tidligere nævnt, to faktorer/metoder, som trigger Google Penguin update. Dette er følgende:

  • Link schemes: Links fra lavkvalitets og/eller ikke relaterede hjemmesider, med henblik på at manipulere søgemaskinerne til bedre placeringer. Ofte i form af købte links i store mængder, fra såkaldte “spam” sider og herunder brug af meget keyword aggressive ankerværdier. En metode som virkede før Google Penguin update, men ikke herefter.
  • Keyword stuffing: Overdrevet brug af søgeord i tekster med henblik på at manipulere søgemaskinerne og opnå bedre placeringer på søgeordene. En metode der virkede før Google Penguin Update, men ikke efter indførelsen af algoritme opdateringen.

Er du blevet ramt af en Google opdatering, skal du fjerne de elementer, som har triggered det og herunder disavow domænerne, der linkes fra.

TIP:

Læs mere om Google Disavow, og hvordan du laver det, her.

Herudover kan det være en god idé at tage kontakt til eksperter indenfor Google og søgemaskineoptimering. Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig, hvis du er i tvivl om noget eller har spørgsmål.

Udfyld blot formularen herunder.

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op