Hreflang-tag

Hvad er hreflang?

Hreflang er et HTML tag man kan indsætte i kildekoden på sin hjemmeside, hvorigennem man kan informere søgemaskinerne omkring eventuelle sprogversioner af den pågældende side, man befinder sig på.

Disse opmærkninger hjælper søgemaskinerne med at servere den korrekte sprogvariant i den givne SERP. Med andre ord undgår man altså, at der bliver serveret en engelsk sprogvariant af ens side, ved f.eks. dansk søgning, hvis der er en dansk udgave af den pågældende side tilgængelig.

Hvordan laver man hreflang tag opmærkninger?

Alt afhængig af dit CMS findes der muligvis moduler/plugins der kan lave hreflang tag opmærkninger på din hjemmeside. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at disse bliver lavet korrekt. Hvis du er lidt mere teknisk kyndig, kan du også implementere hreflang tags direkte i din hjemmesides kildekode, ved at implementere det i dine temafiler.

Men hvordan laves disse hreflang opmærkninger så korrekt?

Korrekt opmærkning af hreflang tags

Hvis vi tager udgangspunkt i URL’en www.eksempel.com/en/produktside, som er en engelsk sprogvariant af den pågældende side, og at der findes yderligere 3 sprogvarianter af denne på dansk, svensk og norsk, så skal hreflang opmærkningerne laves således på siden:

<link rel="alternate" href="https://eksempel.com/en/produktside" hreflang="en-gb" />  
<link rel="alternate" href="https://eksempel.com/sv/produktside" hreflang="sv-se" />  
<link rel="alternate" href="https://eksempel.com/da/produktside" hreflang="da-dk" />  
<link rel="alternate" href="https://eksempel.com/no/produktside" hreflang="no-no" />

Brug evt. dette værktøj til at lave dine hreflang opmærkninger: https://www.aleydasolis.com/english/international-seo-tools/hreflang-tags-generator/

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op