Keyword stuffing

Hvad er keyword stuffing?

Keyword stuffing er et begreb indenfor søgemaskineoptimering (SEO), som beskriver overdreven brug af keywords (altså søgeord) med henblik på bedre rangering i søgemaskinerne. Det kan f.eks. være i tekst på hjemmesiden, alt tekst og andet.

Herunder er et par eksempler på, hvor man typisk ser keyword stuffing.

Eksempler på keyword stuffing:

Hvorfor er keyword stuffing dårligt ift. SEO?

Overdreven brug af søgeord, altså keyword stuffing, virkede ifm. søgemaskineoptimering for mange år siden. Dengang var det lettere at manipulere søgemaskineren til at tro, at inkluderingen af vigtige søgeord i en unaturlig mængde var lig med høj relevans, som blev belønnet med bedre placeringer.

Efter søgemaskinerne har udviklet sig og løbende forbedre, er keyword stuffing dog ikke en disciplin som belønnes – tværtimod. Keyword stuffing kan have en dårlig effekt på din rangering i søgemaskinerne.

Det handler om at skrive tekster til brugeren, men som samtidig er søgemaskineoptimeret og hjælper søgemaskinerne med at forstå, hvad den enkelte side indeholder og dermed skal rangere på.

Hvordan undgår du keyword stuffing?

Når du skriver dine tekster, skal du huske på, de både er til brugeren og til søgemaskinerne.

Det er derfor vigtigt, din tekst er naturlig at læse, giver reel værdi for læseren, og samtidig inkluderer relevante keywords, så søgemaskinerne kan forstå og vil belønne hjemmesiden.

Det handler altså i stor grad om balancegang, når man skal undgå keyword stuffing.

Herunder ser du et eksempel på en tekst, som er keyword stuffed og derefter en, der er naturlig:

Keyword stuffing (af “billige lamper”) eksempel:
Her på siden med billige lamper, ser du vores store udvalg af billige lamper. Vil du købe en billig lampe, kan du købe din billige lampe her – uanset dine ønsker til din nye billige lampe. Tag et kig på vores billige lamper herunder.

Ikke keyword stuffed:
Her på siden, ser du v9res store udvalg af billige lamper. Er du på udkig efter en ny lampe, finder du en model efter din smaglige her – uanset din ønsker og behov. Så tag et kig på vores mange forskellige billige lamper herunder!

Forskellen er rimelig tydelig, og du er nok ikke meget i tvivl om, hvilken du helst vil læse? Det samme gælder for søgemaskinerne.

Er du i tvivl, om du keyword stoffer? Læs mere om keyword density her eller udfyld formularen herunder, så tager vi en snak om det!

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op