Lookalike målgruppe

Hvad er en lookalike målgruppe?

En lookalike målgruppe er en samlet gruppe af mennesker, lavet af en algoritme, som på den ene eller anden måde ligner en anden gruppe af mennesker.

Lookalike er også kendt som simular audience, kopimålgruppe, lookalike audience m.m. alt afhængig af de forskellige annonceplatforme.

Lookalike målgrupper bruges ofte i forbindelse med annoncering på sociale medier som Facebook, Instagram, LinkedIn mv. med henblik på at ramme personer, som er den ideelle kunder – f.eks. ved at de ligner dine nuværende kunder eller lignende.

Hvorfor bruge lookalike målgrupper?

Når du skal tiltrække nye kunder til din virksomhed, handler det om at nå din målgruppe – de personer, som er mest tilbøjelige til at købe dit produkt.

Det hjælper lookalike målgrupper dig med i den grad. Segmentering har længe været en mulighed i forbindelse med marketing, men efterhånden som de forskellie annonceplatforme forbedres, man har mere data mv., bliver dét at nå de rette personer lettere og lettere.

Lookalike målgrupper er måske et af de mest effektive værktøjer til netop dette og dermed at tiltrække nye kunder.

Sådan kan du bruge lookalike målgrupper i Facebook, LinkedIn mv.

Lookalike målgrupper kan du bruge gennem de forskellige annonceplatforme, så hvordan du helt lav praktisk bruger det, afhænger af de medier, du vil markedsføre dig på.

Næste step er i bund og grund at vælge, hvilken målgruppe du vil kopiere. Det kan f.eks. være nuværende kunder, leads eller lignende. Herunder finder du et par tips til, hvordan du kan bruge lookalike målgrupper. Det handler om at bruge det på den måde, som er mest effektivt og relevant i din virksomhed

4 tips til at bruge lookalike målgrupper i praksis:

  1. Lav en lookalike målgruppe af dine eksisterende kunder
  2. Lav en kopimålgruppe på besøg på din hjemmeside
  3. Lav en lookalike målgruppe på dine nyhedsbrevsmodtagere
  4. Lav en kopimålgruppe målgruppe på dine leads (B2B især)

Vil du have hjælp og sparring til at bruge lookalike målgrupper i din virksomhed? Vi har erfaring med lookalike på tværs af markeder og brancher.

Udfyld formularen herunder, så hører du fra os!

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op