Målgruppe

Hvad er en målgruppe?

En målgruppe er en gruppe af personer, som man som virksomhed henvender sig til med sine produkter, bestemte produkter, tilbud, budskaber eller lignende. Målgruppen er relevant for hele virksomheden, men spiller især en afgørende rolle, når det kommer til markedsføring, hvor det netop handler om at gøre den rette gruppe af mennesker (målgruppe) opmærksom på ens produkt og dermed skabe salg.

Det er derfor afgørende først og fremmest at kende sin målgruppe og herefter at bruge denne i sin markedsføring og generelt i hele forretningen.

Hvordan finder man sin målgruppe? Målgruppeanalyse i 5 simple steps

Hvordan finder man så frem til sin målgruppe? Det gør med ved først at lave en målgruppeanalyse og definition; hvem i markedet er relevante for os, hvad kendetegner dem og hvordan får vi viden om dette?

Her får du 5 steps til, hvordan du laver en målgruppeanalyse og finder frem til din målgruppe!

  1. Analyser dit produkt/service: Hvad kendetegner det, og hvem tiltrækker det?
  2. Analyser dine konkurrenter: Hvem henvender de sig til, og hvordan er du anderledes end dem ift. hvem I tiltrækker?
  3. Geografisk analyse af dine kunder: Hvor bor dine kunder eller hvor opholder de sig?
  4. Demografisk analyse af dine kunder: Hvad kendetegner dine kunder ift. alder, køn, interesser mv.
  5. Psykografisk analyse af dine kunder: Hvad kendetegner dine kunder ift. social status, præferencer, adfærd mv.

Som du så bruger til at finde frem til, hvordan du bedst markedsfører dig og herunder; valg af kanaler, medier, budskaber mv.

Brug din målgruppe!

Når du kender din målgruppe, handler det om at bruge den! Det vil sige at lægge din marketingstrategi herudfra og at tale til din målgruppe i tone of voice, vælge medier herudfra, budskaber, content mv.

Din markedsføring og digitale strategi bør nemlig netop være med udgangspunkt i målgruppen og deres kunderejse. Det er sådan succesen skabes, når det kommer til marketing.

TIP!

Download vores guide til kunderejse-drevet marketingstrategi her.

Vil du have hjælp til fastlæggelse eller brug af din målgruppe? Vi tager gerne en uforpligtende snak og sparring med dig. Udfyld blot formularen herunder for at blive ringet op.

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op