Meta tags

Hvad er meta tags?

Meta tags er snippets af tekst i HTML, som beskriver en sides overordnede indhold, men ikke vises direkte på hjemmesiden, men i sidens kildekode. Meta tags bruges af søgemaskinerne, hvori de bliver vist i søgeresultaterne og spiller en rolle ift. en sides placering, da meta tags hjælper søgemaskinerne med at forstå sidens indhold.

Meta tags består både af en titel; kaldt title tag og en beskrivelse, kendt som meta beskrivelse. Du kan læse mere om disse her.

Et eksempel på et meta tag

Herunder ser du et eksempel på en side (URL: https://aspera-digital.dk/title-tags-og-meta-beskrivelser/) meta tags.

Således ser du sidens meta tags i kildekoden:

Og således ser meta tags ud i søgeresultaterne (her Google):

Hvordan skriver man (gode) meta tags?

Meta tags har to formål:

  1. at hjælpe søgemaskinerne med at forstå din sides indhold og dermed give gode placeringer i søgeresultaterne på relevante søgninger.
  2. at tiltrække flest mulige besøgende og skabe den højest mulige CTR/klikrate.

Som altså med andre ord; at få flest mulige besøgende til din hjemmeside.

Man skriver altså gode meta tags, og herunder beskrivelser og titler, som gør netop dette. Blandt andet ved at lave en søgeordsanalyse, inkludere udvalgte søgeord, skrive fængende, konkrete og relevante tekster.

Vi giver dig i vores blogindlæg; Step-by-Step opskriften til at skrive meta tags, som giver topplaceringer og skyhøjt CTR (psst. det indeholder desuden et brugbart værktøj til dit arbejde).

Du finder det lige her:

Vil du have personlig sparring ift. din hjemmeside, titler og beskrivelser? Udfyld formularen herunder, så ringer vi dig op!

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op