Negativ SEO

Hvad er Negativ SEO?

Negativ SEO er en taktik inden for søgemaskineoptimering (SEO), hvor hensigten ikke er at løfte en hjemmesides placeringer, men derimod at påvirke sidens søgeresultater negativt.

Negativ SEO kan f.eks. være konkurrenter eller andre personer, som ønsker at skade din hjemmesides rangering og tilstedeværelse i søgemaskinerne.

I og med at konkurrenter eller andre personer ikke har adgang til din hjemmeside, foregår negativ SEO vha. off-site SEO/Linkbuilding. Mere præcist ved at man opretter skadelige indgående links til den hjemmeside, man ønsker at skade. F.eks. i form af black hat metoder, links fra indhold, som hjemmesiden ikke ønskes accessories med, en stor mængde af hackede sider eller lignende.

Dette vil påvirke hjemmesiden, der links til, rangering i søgemaskinerne negativt, hvis forsøget på negativ SEO lykkedes og kan faktisk i værste tilfælde ende i en straf fra søgemaskinerne (som Google), som helt fjerner hjemmesidens synlighed blandt resultaterne.

Er du ramt af Negativ SEO? Sådan ser du det!

Er du i tvivl, om du er blevet udsat for negativ SEO? Måske fordi dine placeringer er faldet drastisk, eller du generelt oplever et fald i dine placeringer?

Der kan være mange årsager til faldende organiske placeringer og organisk trafik heriblandt; algoritme-opdateringer, fejl på din hjemmeside, konkurrenter der arbejder med SEO og meget andet.

Du skal derfor undersøge nærmere, før du kan vurdere, om du har været udsat for negativ SEO.

Nogle måder, hvorpå du kan se og undersøge, om du har været ramt af negativ SEO, er:

  • En stor, unaturlig tilstrømning af backlinks.
  • Links fra hackede hjemmesider.
  • Links fra hjemmesider med indhold, du ikke associeres med.
  • Links med brug af skadelige ankerværdier.

Som vil afspejle sig i faldende placeringer – måske det er her, du først opdager, du har været udsat for negativ SEO.

Vær dog opmærksom på, at alle ovenstående indikatorer ikke er ensbetydende med negativ SEO. Det kan også være hackede hjemmesider, som kopirer indhold, nogle der forsøger at løfte din hjemmesides placeringer, men benytter sig af black hat metoder mv.

Er du i tvivl, om du har været udsat for negativ SEO? Kontakt os på tlf. 60 40 10 06 med det samme, så hjælper vi dig!

Jeg har været udsat for Negativ SEO, hvad gør jeg?

Hvis du har været udsat for negativ SEO f.eks. i form af et linkangreb, har du heldigvis nogle ting, du kan gøre, så den negative SEO ikke vil få den ønskede effekt (eller mindske denne effekt).

Dette gør du, hvis du har været udsat for negativ SEO:

  • Identificer skadelige links
  • Bed om fjernelse af links
  • Lav og upload en disavow fil (læs; sådan disavower du)
  • Hvis du får en manuel straf af søgemaskinerne, bed med det samme om genovervejse hos søgemaskinen.

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op