PageRank

Hvad er PageRank?

Google PageRank er navnet på en algoritme og tilhørende patent, som bruges af Google, som har til formål at måle linkværdien af hjemmesider på en skala fra 1-10. Skalaen på et 1-10 er dog logaritmisk, som betyder, at pagerank 3 er 100 gange højere end pagerank 1.

PageRank fungerer på den måde, at en side med X pagerank, som linker til en anden side, øger denne sides pagerank med Y. Dette kan ligeledes illustreres på følgende måde, hvor det kan ses, hvordan PageRank flyder mellem sider (billede fra Wikipedia):

Jo højere PageRank; jo bedre og jo højere placeringer og dermed sandsynlighed for at blive fundet i søgemaskinerne.

PageRank i år 2020 og frem?

PageRank blev opfundet af de to stiftere af Google: Lary Page og Sergey Brin, under deres studietid på Stanford universitet i USA. Første prototype af PageRank kom til verdenen i år 1998, og danner i dag grundlag for Googles måde at forstå hjemmesiders linkværdi.

PageRank blev dengang brugt direkte og i høj grad af Google. Den dag i dag, er det tvivlsomt i hvor høj grad Google benytter sig af PageRank algoritmen.

Vi ved dog, at Google vægter links ud fra blandt andet:

  • Autoritet
  • Relevans
  • Troværdighed

Og disse faktorer dermed er afgørende i linkbuilding.

TIP!

Læs mere om linkbuilding, og hvordan du får succes hermed, her.

Kunne du tænke dig en uforpligtende snak om din SEO- og linkbuilding strategi? Ring til os på tlf. 60 40 10 06 eller udfyld formularen herunder!

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op