Rank brain

Hvad er Rankbrain?

Google’s rankbrain er et machine learning AI system, som Google officielt lancerede i April 2015, da det blev nævnt af Greg Corrado, en Senior Research Scientist fra Google, i et interview med Bloomberg.

Kogt helt ned, benyttes rankbrain til at sortere i Google’s mange milliarder af søgeresultater. Det er altså en del af Google’s samlede søgealgoritme, der hver dag er med til at sortere i og levere de bedste og mest relevante søgeresultater til søgende på Google.

Hvad gør Rankbrain?

Eftersom der er mange aspekter af deres søgealgoritme, som Google holder hemmeligt, vides det ikke med 100% sikkerhed hvad rankbrain bidrager med.

Det menes dog at søgeforespørgsler, efter implementeringen af rankbrain, kommer igennem en “interpretation model”, hvori rankbrain kan medtage faktorer såsom den søgendes placering, personalisering samt de specifikke ord i forespørgslen, og på den måde forstå den søgendes hensigt bedre, og derigennem levere endnu mere relevante søgeresultater.

Over længere tid kan rankbrain dermed være med til at optimere søgeresultaterne for en given forespørgsel, ved også at analysere brugerinteraktion med søgeresultaterne og søgemønstre i relation til den pågældende query. Alt dette er ligeledes noget som rankbrain hjælper Google’s søgealgoritme med.

Da rankbrain er et machine learning AI system betyder det også, at det hele tiden bliver klogere og klogere i takt med, at det håndterer flere og flere forespørgsler.

4 tips til dine display ads:

  1. Brug responsive ads, så du ikke skal lave mange forskellige versioner for forskellige devices.
  2. Hav en tydelig CTA
  3. Godt, fængende og sigende indhold (grafisk såvel som tekst)
  4. Link til relevante side/sider, som understøtter dit budskab.

Vi har alsidig erfaring med alt lige fra det strategiske til opsætning og igangsættelse af display annoncering på tværs af brancher og forskellige netværk.

Skal vi også hjælpe dig? Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig snarest!

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op