Retargeting

Hvad er retargeting, og hvordan fungerer det?

Retargeting, også kendt som remarketing (på Google Ads, bruges dette begreb især), er når du bliver ramt af en annonce fra f.eks. en virksomheds hjemmeside, du tidligere har besøgt.

Retargeting er meget brugt og med god grund; for det er yderst effektivt. Hvorfor? Fordi du kan målrette dine annoncer, deres budskab ift. den enkelte kunde, og hvor de er i kunderejsen. Det gør, at dine annoncer er hyper-relevante, og også at dine mulige kunder, bliver mindet om din virksomhed.

Eksempel på retargeting

Du besøger en webshop og kigger efter badetøj til den kommende sommer. Her kigger du på udvalgte produkter i designs og fra mærker, du finder interessante.

Herefter bliver du ramt på Facebook og Instagram af annoncer fra den hjemmeside du besøger og med de produkter, du har kigget på.

Denne type annonce er kendt som en Dynamic Product Ad og er en hyppigt brugt annonceform hos e-commerces.

Hvis du ønsker at blive vist for tidligere besøgende på din hjemmeside, fungerer retargeting på den måde, at du skal indsætte en såkaldt “Pixel” (også kendt som “tag”) på din hjemmeside fra den pågældende digitale kanal (som f.eks. Google, Facebook, LinkedIn eller lignende).

Pixlen/tagget er et lille stykke kode, som opsamler informationer om dine besøgende og dermed gør, du kan målrette annoncer mod demme på de enkelte kanaler.

Hvordan laver man retargeting?

Hvordan du helt lavpraktisk laver retareting afhænger af hvilket medie, du ønsker at lave retargeting på? Retargeting er muligt på langt de fleste betalte digitale kanaler og tæller:

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Google Ads
  • m.fl.

Det handler om at vælge de rette kanaler til din retargeting.

Du kan herunder læse mere om, hvordan du laver retargeting på de enkelte, mest benyttede kanaler:

Og så tøv ikke med at ringe til os på tlf. 60 40 10 06 eller udfylde formularen herunder, hvis du har brug for hjælp eller ønsker sparring ift. retargeting og din digitale tilstedeværelse generelt!

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op