SEO Ekspert

Hvad er en SEO Ekspert, og hvad laver de?

En SEO ekspert er en person, som er ekspert indenfor søgemaskineoptimering (også kaldet SEO for: Search Engine Optimization). Med andre ord, så er en SEO ekspert, en person som ved, hvad der skal til for at for en hjemmeside til at få gode placeringer i søgemaskinerne som Google, Yahoo, Bing mv. og formår at eksekvere herpå.

I og med at søgemaskinerne er så udviklet, som de er i dag, og vurderer en hjemmeside på mere end 200 forskellige parametre, når de rangeres på et enkelt søgeord, så er SEO Ekspertens arbejdsopgaver alsidige, og der stilles store krav.

Og kravene bliver kun højere og højere efterhånden som søgemaskinerne udvikler sig, og konkurrencen bliver hårdere og hårdere.

Hvad en SEO ekspert helt præcist laver, afhænger altså af, hvilken hjemmeside/hjemmesider, han/hun skal arbejde på, og hvad der skal til for at løfte denne sides organiske placeringer og trafik.

Eksempler på typiske SEO Ekspert arbejdsopgaver:

  • Analysearbejde og herunder af: søgeord, konkurrence, marked, udvikling mv.
  • Formår at kunne bruge data og relevante SEO-værktøjer som Google Analytics, GSC m.m.
  • Lægge en strategi og planer: Hvad skal der til for at få bedre placeringer og mere trafik?
  • Eksekvering på tværs af de forskellige SEO-discipliner som: on-site optimering, content, linkbuilding, teknisk SEO mv.
  • Rapportering omkring SEO-indsatser og udvikling og måling på KPI’er.

Og meget andet. Du kan læse mere om SEO, og hvad det består af, her på siden.

Hvad koster en SEO Ekspert?

Det er umuligt at svare entydigt på, hvad en SEO Ekspert koster, da det afhænger af dit nuværende setup og udgangspunkt. Hyrer du en ekstern SEO Ekspert, f.eks. en freelance eller et SEO bureau, vil en SEO Eksperts timepris typisk ligge mellem 500 og 1.500 kroner i timen.

Dette afhænger dog også i stor grad af ekspertise, erfaring mv. Man får, hvad man betaler for, som med alt andet.

Hvad tjener en SEO Ekspert?

Ansætter du en SEO ekspert internt, vil en SEO ekspert typisk koste omkring 2-300 kroner i timen, da en SEO Ekspert i gennemsnit tjener 34.000 kr. om måneden før skat (2020 data).

Herunder ser du en fordeling hvor, hvordan fordelingen af danske SEO eksperters månedsløn er (kilde:Jobindex.dk):

Mangler du en SEO Ekspert?

Er du i tvivl, om det er en SEO ekspert, du har brug for? For langt de fleste virksomheder, er SEO den vigtigste trafikkilde, og det er også naturligt, da mere end 68% af alle online-rejser starter her – og langt de fleste købsrejser ligeså.

Og som konkurrencen bliver hårdere og hårdere, og søgemaskinerne vigtigere og vigtigere, stilles der højere krav til de enkelte firmaer. Med andre ord, kræver det dygtige folk den dag i dag for at kunne være med til at konkurrere om de gode placeringer og store mængder af gratis, konstant trafik.

Så er det dét, du har brug for? Så er det en SEO ekspert, du mangler.

Hos Aspera Digital har vi nogle af landets dygtige SEO eksperter, som har skabt vilde resultater på tværs af markeder, brancher og landegrænser.

Skal vi også hjælpe dig? Udfyld formularen herunder, så tager vi en uforpligtende snak om mulighederne!

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op