SEO tekst

Hvad er en SEO tekst?

En SEO tekst, er en tekst på en hjemmeside, som er søgemaskineoptimeret – hvoraf “SEO” kommer. SEO tekster er en vigtig del af søgemaskineoptimering den dag i dag, da de hjælper Google med at forstå indholdet på en given side, og dermed hvor relevant denne side er ift. en given søgning.

Det at en tekst er søgemaskineoptimeret betyder helt lavpraktisk, at den er skrevet efter best-practices ift. at rangere i søgemaskinerne. Dette inkluderer at bruge relevante søge i en passende mængde.

Hvor lang skal en SEO tekst være?

Det er intet entydigt svar på, hvor lang en SEO tekst skal være. Længden er både afhængig af dine besøgende og SEO. Hvad er en passende mængde ift. at informere og hjælpe dine besøgende, og hvad er en passende mængde ift. at rangere på det/de udvalgte søgeord?

Hvordan skriver man en god SEO tekst? 6 trin

En god tekst på hjemmesiden hjælper med at tiltrække potentielle kunder ved at rangere på relevante søgeord, informerer og hjælper disse kunder og samtidig konverterer dem til købende kunder. Din SEO tekst skal dermed både være:

  • Søgemaskineoptimeret.
  • Informerende og værdiskabende.
  • Sælgende.

Hvordan din tekst bliver dette, afhænger dermed at din forretning og dine kunder. Herunder finder 6 steps til, hvordan du skriver SEO tekster, som er netop dette!

Sådan skriver du gode SEO tekster! 6 trin

  1. Skrive dine tekster med udgangspunkt i søgeords- og konkurrentanalyse.
  2. Hav fokus på modtageren i din tekst, og hvad de får ud af at læse denne.
  3. Glem ikke formålet med teksten; at sælge dit produkt. Skriv sælgende tekster.
  4. Byg din tekst op vha. EFU modellen.
  5. Sørg for at din tekst er fængende og let at læse gennem sproglige virkemidler (som at bruge et aktivt sprog, skrive gode overskrifter, grammatisk korrekte m.m.)
  6. Husk title tags og meta beskrivelser (Styrker både din side ift. SEO og CTR)!

Hvad er næste step i dit arbejde med SEO tekster?

Du har nu den fornødne viden, og ved hvad der skal til for at skrive SEO tekster som trækker trafik til din side, hjælper dine besøgende og sælger dit produkt.

Så: Hvad er næste step i dit arbejde med SEO tekster? Ved du hvor, du skal prioritere dit arbejde, og hvor din tid er bedst brugt? Vi hjælper dig gerne i gang og kommer med konkrete retningslinjer ift. hvor, hvad og hvordan, du bedst kommer i mål med dine SEO tekster!

Tøv ikke med at ringe til os på tlf. 60 40 10 06 eller udfyld formularen herunder for hjælp.

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op