Søgemaskiner

Hvad er en søgemaskine?

En søgemaskine er et værktøj, der hjælper internetbrugere med at finde relevante informationer på internettet. Dette kan f.eks. være en relevant informationsside, en relevant webshop eller noget helt tredje.

Uanset hvad en bruger søger på, vil søgemaskinen gøre sit bedste for at servere de mest relevante søgeresultater for lige netop den søgning brugeren har foretaget. Og i langt de fleste tilfælde gør de faktisk et rigtigt godt stykke arbejde.

Hvordan virker en søgemaskine?

Hvordan kan en søgemaskine så gøre dette? Jo, kort fortalt fungerer det typisk således, at søgemaskinens crawlere (også kaldet søgerobotter) “crawler”, altså besøger og læser, tonsvis af sider.

Herigennem danner de et “indeks”, som er i konstant udvikling, da søgerobotterne konstant crawler nye sider og crawler gamle sider igen.

Ved hjælp af avancerede algoritmer, som tager over 200 faktorer i betragtning, kan søgemaskinen prioritere og sortere i dets indeks. Når der så foretages søgninger på den, kan den gennem dens algoritme matche resultater fra indekset op med den pågældende søgeforespørgsel, og servere disse for brugeren. Altsammen i løbet af et splitsekund.

Hvilke søgemaskiner findes der?

Der findes et hav af søgemaskiner på internettet, hvoraf langt den mest udbredte selvfølgelig er Google. Herunder kan du kort læse om de mest populære søgemaskiner i dag:

Google

Google er klart den mest udbredte søgemaskine i verden, og har op imod 90% af markedet for søgemaskiner i hele verden. Det er også typisk Google der anses for at være den bedste og mest veludviklede søgemaskine på markedet.

Bing

Bing er den anden mest udbredte søgemaskine i verden, og er standardsøgemaskinen i Windows standardbrowseren Edge. Dette er formentlig også den primære årsag til at den er så udbredt, som den er.

Yandex

Yandex search er en søgemaskine udviklet af det russiske firma “Yandex”. Søgemaskinen er primært udbredt i Rusland, men benyttes også en del i andre østeuropæiske lande.

Baidu

Baidu er den kinesiske pendant til Google, og over 90% af websøgninger fra Kina foretages på Baidu.

DuckDuckGo

DuckDuckGo er en af de nyere søgemaskiner, og adskiller sig fra de resterende søgemaskiner på markedet med deres fokus på anonymitet. De lover deres brugere, at de ikke videresælger deres informationer til nogle tredjeparter. Noget som f.eks. Google er berygtede for at gøre.

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op