Spam

Hvad er spam?

Spam er et begreb, som dækker over uønskede reklamer, som man ikke har bedt om eller ønsket at modtage. Det kan (og er ofte) f.eks. i form af e-mails; såkaldte “spam emails”, som ofte ender i ens mail-klients “spam filter”.

Spam er dog blevet en bred betegnelse, som dækker over flere ting. Blandt andet f.eks. keyword spamming, som bruges ifm. SEO til at beskrive overdreven brug af et søgeord mhp. at manipulere søgemaskinerne og opnå bedre placeringer.

Spam, i form af ulovlige henvendelser fra firmaer, som ikke har lov til at maile dig, er i Danmark ulovligt. Og hvis du modtager sådanne mail, skal du være forsigtig med at klikke heri eller lignende. Du bør derimod anmelde spam til Forbrugerombudsmanden.

Hvorfor modtager man spam?

De fleste er efterhånden blevet vant til at modtage (og nærmest blive bombarderet med) spam. Spam om alt lige fra at man kan modtage penge til afpresning og meget andet.

Men hvorfor modtager man så spam?

Det gør man, fordi afsenderen typisk har et ondsindet formål om at få værdifuld information. Enten i form af, at du selv giver dette (hvorfor der typisk efterspørges privatoplysninger, bankoplysninger eller lign.) eller gennem hackning af din computer, hvor de selv kan finde det (i form af, at du klikker på et link i mailen, som gør det muligt for dem, at hacke din computer).

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op