Webshop

Hvad er en webshop?

En webshop er en online butik. Det er altså en hjemmeside, hvorfra ejerne fremviser og sælger deres produkter direkte til kunderne.

Det smarte ved en webshop er at hele købsprocessen på denne måde bliver automatiseret, da det f.eks. ikke kræver medarbejdere, der assisterer de købende kunder, som det f.eks. er tilfældet i en fysisk butik. Derudover er det mere bekvemmeligt for kunderne, eftersom de i ro og mag kan sidde hjemmefra og shoppe, og få leveret deres køb direkte hjem til hoveddøren.

Hvordan starter man en webshop?

Hvis du gerne vil starte en webshop, har du flere forskellige muligheder. Det første du skal have styr på er selvfølgelig, hvad du skal sælge. Når du har fået styr på, hvad du skal sælge er næste step selvfølgelig selve webshoppen. Her er der mange muligheder i form af forskellige shopsystemer mv.

Alt afhængig af hvor meget “hands-on” du selv vil være med selve udviklingen af webshoppen mv. findes der et system der passer bedst til dit behov.

Hvis man har pengenene til det, er det letteste for de fleste formentlig at få en ekstern samarbejdspartner til at udvikle webshoppen for en. Herefter skal man blot selv stå for at administrere webshoppen, herunder dets produkter, håndtere ordrer, kundehenvendelser mv.

Hvis man har begrænset med budget og ikke den store tekniske viden kan “lukkede” webshop systemer såsom DanDomain og Scannet, da disse har mange foruddefinerede temaer, som kræver minimal ekstra udvikling. Man kan derfor på denne måde lynhurtigt komme i gang med at drive sin egen webshop. Derudover er der en support, som altid er klar til at hjælpe med alle ens spørgsmål mv.

Har man lidt mere teknisk viden, og kan finde ud af at kode hjemmesider mv. kan såkaldte “open-source” systemer såsom Magento og WooCommerce (WordPress) være vejen frem.

Hvad koster det at starte en webshop?

Hvad koster det så at starte en webshop? Dette spørgsmål er umuligt at give et entydigt svar på, da det afhænger af et hav af faktorer. Det er lidt ligesom at spørge “Hvad koster en bil?”.

Det kommer selvfølgelig an på hvor stor motoren skal være, hvilket mærke, hvor meget udstyr bilen har, hvor stor motoren er osv.

For dog stadig at kunne give dig som læser et svar på dette spørgsmål, vil vi give et estimat af, hvad en lille, mellem og stor webshop typisk vil koste.

Lille webshop

Med “Lille webshop” mener vi en webshop, som har under 100 produkter, og begrænset med funktionalitet og f.eks. ingen sproglag. Dette er en fin webshop til en nybegynder som vil igang med at sælge en lille mængde produkter online og ikke har de store krav til funktionalitet mv.

Køber du f.eks. en webshop af denne størrelse hos en udbyder som DanDomain kan du få en webshop for blot 189,- i måneden, hvor du dog er bundet i 6 måneder, og derfor har en minimumspris på 1.417,50 kr. Dette er dog ikke den eneste udgift i forbindelse med etablering af en webshop.

Hvis du ikke allerede, har et domæne skal du også have sådan et. Dette koster typisk lidt over 100 kr,- Heri er inkluderet domæne registrering (Som løbende koster omkring 50 kr om året) samt oprettelse af DNS service.

For at dine kunder kan betale online skal du også have en aftale med en betalings indløser. Disse koster typisk mellem 50 kr. og 100 kr. om måneden.

Alt i alt vil du altså her have månedlige udgifter på lige omkring 300,- om måneden.

Hvis du i stedet vælger en løsning, hvor du går ud og køber webshoppen og slipper for månedlige udgifter til webshopløsningen, så vil du formentlig kigge på en engangsydelse på omkring 5.000-10.000 kr.

Mellem webshop

Med “Mellem webshop” menes en webshop, som har behov for over 100 produkter og op til omkring 5.000, og har visse krav til funktionalitet. Det kunne f.eks. være forskellige sprogversioner, specielle ønsker til design og funktioner.

Her vil du som engangsydelse typisk kigge på en pris fra 10.000 kr. og opefter til ca. 50.000 kr. Udover dette kommer løbende udgifter til betalingsindløser, hosting, og eventuelle tredjeparts integrationer på dit website.

Hvis du i stedet vælger en løsning, hvor du betaler på månedsbasis for et webshop system, vil du formentlig skulle af med 600-1.000 kroner om måneden.

Stor webshop

“Stor webshop” er en webshop med over 5.000 produkter, mange krav til custom funktioner, design mv. Denne type af webshop vil typisk koste fra 50.000 og op til flere hundrede tusinder kroner.

Hvis du har behov for en så omfattende webshop, vil det i langt de fleste tilfælde heller ikke være tilstrækkeligt med en webshop løsning, hvor du betaler på månedsbasis. Her er du nødt til at gå ud og finde et dygtigt udvikler bureau, som kan klare opgaven for dig.

Hvad skal jeg sælge i min webshop?

De produkter der ofte sælger bedst er produkter, der løser et problem forbrugere har, og som ikke er lette at få fat på andre steder.

Derudover kan det være en god idé, i forhold til din egen motivation, at vælge et produkt indenfor en branche du er passioneret omkring.

Du kan derudover også prøve at researche lidt på nettet i forhold til fremadstormende trends, eventuelt trends der allerede er opstået i udlandet, også forsøge at importere den pågældende trend til det danske marked.

Hvis du kan finde et produkt, eller produkter, der rammer alle disse kriterier, så er du allerede godt på vej. Når du har fået din webshop op at køre skal du selvfølgelig have nogle kunder i biksen. Dette kan du selvfølgelig gøre ved brug af digital markedsføring såsom SEO eller Facebook annoncering.

Og netop dette er vi, hos Aspera Digital, eksperter i. Tøv ikke med at tage kontakt til os, hvis du vil have en uforpligtende snak om hvordan vi kan assistere dig med dine marketing indsatser i dit webshop eventyr!

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op