Webudvikler

Hvad er en webudvikler?

En webudvikler en profession inden for IT, hvor man specialiserer sig i at lave webløsninger såsom hjemmesider. Dette kaldes også at “udvikle”, da man udvikler og bygger webløsninger. Typisk indebærer dette at man som minimum kan basale kodesprog såsom HTML og CSS.

Oftest er webudviklere specialiseret i et eller flere kodesprog samt et eller flere backend systemer.

Man kan tage en uddannelse som webudvikler, men samtidig er der også mange webudviklere, som er selvlærte.

Hvad laver en webudvikler?

Som nævnt i ovenstående afsnit vil en webudvikler oftest lave arbejde på hjemmesider. Helt konkret kunne dette indebære opgaver såsom at implementere en given funktion på en hjemmeside, tilføje indhold på en hjemmeside, ændre på udseendet af diverse elementer på en hjemmeside og meget andet.

Kort fortalt; Hvis du har en hjemmeside hvor du gerne vil have lavet noget om, som du ikke selv har kundskaberne til, er det en webudvikler du skal have fat i.

Hvor meget tjener en webudvikler?

Ifølge Jobindex tjener en webudvikler i gennemsnit 35.553 kroner om måneden.

Dette afhænger dog selvfølgelig af kvalifikationer, erfaring samt hvilke CMS systemer og kodesprog man er specialiseret i, da udbud/efterspørgsel varierer herefter, og dermed dikterer lønnen.

Hvad koster en webudvikler?

Hvis du skal ud og hyre en webudvikler, enten gennem et udvikler bureau, eller hos en selvstændig webudvikler, vil timeprisen typisk ligge på omkring 500 kr. og opefter.

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op