WWW

Hvad står WWW for, og hvad betyder det?

WWW er en forkortelse for “World Wide Web”, og er et såkaldt “hypertekst-system”. WWW hypertekst-systemet formidles via internettet.

Faktisk bruges begrebet “Internet” oftest fejlagtigt som synonym for “World Wide Web”. Men de to ting er teknisk set ikke det samme.

Hvad er WWW?

Helt basalt set er WWW / World Wide Web en samling af hjemmesider/websider, der er lagret på webservere, og forbundet til lokale computere via internettet. For at benytte World Wide Web, og tilgå websiderne på dette, kræves en web browser, som f.eks. Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Hvornår blev WWW opfundet?

Den britiske videnskabsmand Tim Berners-Lee opfandt World Wide Web i 1989, mens han arbejdede hos CERN. Oprindeligt blev det optænkt og lavet, for at automatisere informations- og vidensdeling mellem videnskabsmænd på tværs af universiteter og institutter verden over.

Hvem ejer WWW?

Der er ikke nogen firma eller enkeltperson der ejer World Wide Web. De oprindelige opfindere af internettet, heriblandt Tim Berners Lee, havde et ønske om at WWW skulle kunne bruges gratis af alle uden nogen begrænsninger. Derfor oprettede man et konsortium, kaldet “World Wide Web Consortium” / “W3C”, som stadig eksisterer den dag i dag og sørger for at holde retningslinjer for web standarderne opdateret mv.

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op