Teknisk SEO

SEO er langt mere, end blot det I har på jeres side. Når Google indekserer hjemmesider bliver der nemlig også lagt stor vægt på de tekniske parametre på hjemmesiden. Det vil sige det bagvedliggende, som ofte bliver overset, når en hjemmeside skal optimeres mhp. Bedre resultater i søgemaskinerne.

Det handler bl.a. om crawlability, loadhastighed, kvaliteten af kodningen, mobilvenlighed, URL’er og HTTPS. Derfor kan en side med fuldt optimeret indhold ikke stå alene.

Hvordan laver jeg teknisk SEO?

Når vi taler om SEO overordnet, er der rigtig mange ting I selv kan gå ind og arbejde med, som eksempelvis indholdet på siden, hvor den tekniske SEO kræver en dybere indsigt i, hvordan en hjemmeside er bygget op. Dermed kan det godt blive en meget langhåret proces at påbegynde selv, medmindre man, foruden at være ekspert i det man beskæftiger sig med, også er ekspert i præcis, hvilke parametre på den tekniske del, Google prioriterer.

Netop på grund af dette, ser vi ofte hjemmesider som tilsyneladende er blevet optimeret med indhold m.m., hvor de taber kampen ved at have negligeret den tekniske SEO.

Crawlability - lad Google få adgang til de vigtige ting

Der er flere steder i selve kodningen på jeres hjemmeside, hvor I lige nu, potentielt, fortæller Google, at de ikke skal tilgå noget, på trods af at det er en af jeres vigtigste produkter/services på siden.

Nogle af disse kodestykker kan være ‘robot.txt’, som er en fil, der direkte fortæller Google, hvorvidt de skal crawle eller ikke crawle givent indhold. På den måde risikerer man at afskære Google muligheden for at tilgå filer, der gør det muligt at forstå korrekt, hvad der er essentielt for netop jeres forretning.

På større sider, hvor Google har mange sider der skal crawles, kan I med god vinding indsætte et XML sitemap, der hjælper Google med at navigere i jeres struktur på hjemmesiden.

Det er vigtigt at gøre Google opmærksom på dette XML sitemap på Google Search Console.

Loadhastighed - dine potentielle kunder er utålmodige

Hvor hurtigt din hjemmeside loader er en vigtigt faktor, når det kommer til teknisk SEO.

På den ene side er jeres potentielle kunder efterhånden forvent med, at sider loader hurtigt – hurtigt er naturligvis et relativt term, men her taler vi om, at Google forventer det første indhold vises på jeres hjemmesiden, inden der er gået ét sekund. Dertil viser alt data også, at besøgende forlader hjemmesider i høj grad, såfremt loadhastigheden er for langsom.

Dette har indvirkning på, hvordan Google tolker jeres side i relevans. Har I en høj afvisningsprocent, vil Google tolke det som om, at det indhold de søgende fandt på jeres side, ikke var relevant ift. søgehensigt, og dermed vil I blive nedprioriteret.

Googles eget værktøj – PageSpeed Insights – giver et indblik i, hvordan jeres hjemmeside performer ift. hastighed. Det er dog ikke 100% retvisende, men giver en klar indikator af jeres situation.

Der kan bl.a. være tale om problemer som:

  • Størrelsen på HTML, JavaScript og CSS
  • Gengivelsesblokerende JavaScript og CSS
  • Prioritering af synligt indhold
  • Serverens svartid
  • Cachelagring i browseren
  • Optimering af billeder
  • Gzip komprimering
  • Omdirigeringer af landingssider

Kunne I være interesseret I at få lavet et fuldt tjek af jeres tekniske SEO, er I meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.