AltaVista

Hvad er AltaVista?

AltaVista var en søgemaskine, som blev etableret i 1995, som hurtigt blev en af de største og mest brugt søgemaskiner i både Danmark og Norge.

Årsagen til dette var, at AltaVista var en af de første robotbasede søgemaskiner, som gjorde, de ikke kun selv benyttede sig af teknologien, men også solgte den til andre hjemmesider.

AltaVista var altså førende i sin tid, og var den første søgemaskine, der have et indeks på omkring 20 millioner hjemmesider, hvor konkurrenterne i samme tid (1995) kun have omkring 2 millioner. AltaVista havde altså 10x indekset end konkurrenterne.

Hvem opfandt AltaVista?

Paul Flaherty, en amerikansk computerspecialist, kom med den originale ide til AltaVista sammen med Louis Monier og Michael Burrows

AltaVista søgemaskinen i dag

AltaVista var rigtigt nok en af de mest dominerende og benyttede søgemaskiner i 1995 og frem til 2000, men som konkurrencen blev hårdere, og andre søgemaskiner vokset sig store, blev AltaVista solgt til Yahoo i år 2003.

Yahoo forsøge i mange år at holde liv i søgemaskinen, AltaVista, separat men valgte helt at lukke for AltaVista i år 2013.

Den dag i dag er AltaVista på sin vis altså en del af søgemaskinen Yahoo: https://search.yahoo.com/

Simon Nielsen
CCO & Partner
📱 + 45 60 40 10 04

Vil du høre mere? Bliv ringet op